Programma

Walter Trout
Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. Onlangs breidde Trout zijn omvangrijke oeuvre uit met het album ‘Battle Scars’. Hoewel bluesrock nog steeds de rode draad vormt, maakt hij dit keer ook uitstapjes naar de roots van de countryblues. De albums van Trout dampen van opwinding en zijn live-shows zijn steevast een sensatie. Begin november stond Trout nog in een overvolle Grote Zaal en op 29 april komt hij terug naar de Rhythm & Blues Night!

Fink’s Sunday Night Blues Club
Fink’s Sunday Night Blues Club komt naar de Rhythm & Blues Night! Fink’s Sunday Night Blues Club is een uniek live optreden van Fin Greenall (Fink). Tijdens deze show laat hij tracks horen van zijn nieuwe gelijknamige project dat binnenkort aangekondigd wordt.

Marcus King Band
Hij is nog maar twintig jaar oud, maar toch al enkele jaren songwriter, zanger, gitarist en bandleider van beroep: Marcus King. Het jonge fenomeen brengt binnenkort zijn tweede album uit, toepasselijk The Marcus King Band getiteld. Gepassioneerde ‘American roots music’ of zoals hij het zelf noemt: “Zwaar door soul beïnvloedde psychedelische southern rock”.

Nikki Hill
‘The New Queen Of Rock ‘n Roll’ of ‘The Southern Fireball’ zijn prachtige bijnamen voor deze fantastische roots-, rocking-, en souldame Nikki Hill. Hill is fysiek klein van formaat, maar haar stembereik is indrukwekkend te noemen. Als tiener begon de funk en soul in haar bloed te stromen en later op high school de punk. Prima ingrediënten voor haar sound met een stevige bite en rockinvloeden. Van grote invloed op deze sound zijn Little Richard, The Quasar Of Rock, maar ook Otis Redding, Chuck Berry en ga zo maar door. Live is Nikki Hill al net zo’n sensatie.

The Paladins
The Paladins uit San Diego is één van de beste rock ’n roll-bluesbands die je live op het podium kunt tegenkomen. Ze combineren rockabilly en country uit de jaren vijftig met blues en jazz. Door de jaren heen ontwikkelde The Paladins een eigen mix van country, rockabilly, blues en jazz die verder reikt dan de standaard rockabilly sound. Gedreven door een zwoele contrabas en een ronkende blues gitaar behoort de band nog steeds tot de beste rock ‘n roll bands die je live op een podium kunt tegenkomen.

Joan Osborne
Joan Osborne is een Amerikaanse singer-songwriter maar ook een indrukwekkende en  gepassioneerde performer. Ze heeft terecht een reputatie opgebouwd als een van de grote stemmen van haar generatie. Osborne maakt muziek met een mix van pop, bluesy rock en pure soul. Ze is vooral bekend van de wereldhit ‘One Of Us’ uit 1995, van haar debuutalbum ‘Relish’. Osborne is een multi-platina verkopende artiest en heeft maar liefst zeven Grammy’s op haar naam staan. Inmiddels heeft ze al veel albums uitgebracht en blijft ze intensief touren. Op zaterdag 29 april komt ze naar Groningen voor een optreden op de Rhythm & Blues Night!

Devon Allman
Devon Allman, zoon van muzieklegende Gregg Allman (The Allman Brothers), is absoluut geen muzikant die op het succes van zijn vader heeft meegelift. Hij maakt al twee decennia blues in diverse bands zoals Honeytribe en Royal Southern Brotherhood met bluesgrootheden Mike Zito en Cyril Neville. Sinds 2013 zijn drie solo albums van Devon Allman verschenen waarbij ‘Ragged & Dirty’ uit 2014 een ware sensatie in bluesland werd. Elke bluesliefhebber krijgt kippenvel zodra je een van zijn albums opzet, laat staan wat dit live met je kan doen!

Jo Harman
Wellicht heb je haar in de afgelopen jaren wel eens gezien op een festival of in je favoriete poppodium: de blonde Engelse zangeres Jo Harman. Waar ze ook optreedt, ze weet iedere keer veel nieuwe bewonderaars te krijgen en dan heus niet alleen vanwege haar looks, maar met name door haar overtuigende stemgebruik, waarmee ze zowel blues, soul, rhythm & blues als rock zingt. In Groot Brittannië werd ze eind augustus uitgeroepen tot Female Vocalist Of The Year door de British Blues Foundation.

Avery*Sunshine
De Amerikaanse soulzangeres Avery*Sunshine staat bekend om haar meeslepende eerlijke teksten over stralend optimistische thema’s verpakt in een sprankelende liveshow. Met haar speelse mix van gospel, jazz, R&B, soul, haar ontwapenende glimlach en die fenomenale loepzuivere zwoele stem weet Avery*Sunshine ieder publiek voor zich te winnen. Een feest voor oor en oog maar vooral de ziel.

Junior Mack
De Amerikaanse Junior Mack is een doorgewinterde muzikant, die zijn publiek betovert en weet te boeien met zijn soulvolle interpretatie van de blues, en daarmee de luisteraar meeneemt op een muzikale reis. Een reis die je van het begin tot het eind blijft boeien, met uitstapjes naar rock, soul en gospel. Hij speelt al gitaar sinds zijn negende, en werd beïnvloed door grootheden als Duane Allman, Jan Akkerman en Wes Montgomery. Toch ligt zijn gitaarspel dichterbij de soulvolle sound van gospel en blues. Zijn vocale invloeden komen meer uit de gospel; The Soul Stirrers met Sam Cooke en Paul Foster, en later ontdekte hij ook Greg Allman. Deze vocale invloeden hoor je allemaal terug in Mr. Junior Mack himself!

Dan Patlanski
De Zuid-Afrikaanse gitaarvirtuoos Dan Patlanski was special guest bij de laatste 25 shows van de Europese Shockwave Tour van de legendarische Joe Satriani. Dan Patlanski eindigde 2016 met een hoogtepunt toen zijn wereldwijd uitgebrachte laatste album ‘INTROVERTIGO’ door BLUES ROCK REVIEW/USA werd benoemd tot het #1 Blues Rock Album. Hiermee staat hij in het rijtje met namen als Joe Bonamassa, Chase Walker Band, Supersonic Blues Machine en Devon Allman.

Little Hurricane
Voor het Amerikaanse duo begon het allemaal met een gedeelde liefde voor de blues. Anthony ‘Tone’ Catalano en Celeste ‘C.C.’ Spina leerden elkaar kennen via Craigslist en al snel debuteerden ze zelf met Homewrecker. Indie bluesrock in de geest van dat andere blues-koppel, The Black Keys. Het tweetal speelde de afgelopen jaren op steeds grotere podia en festivals, wat hen motiveerde om grotere nummers te schrijven. Het duo maakt zich op voor de release van hun derde album ‘Same Sun Same Moon’ onder het label Mascot Records.

King of the World + BP Horns
King of the World is niet meer weg te denken uit de blues-, rhythm- & roots scene van Nederland. In vier jaar tijd gaven ze maar liefst twee studio- en een live album uit en werden ze goed ontvangen in de Nederlandse en buitenlandse pers. Voor Rhythm & Blues Night trekt King of the World een “klassiek” jasje aan door op te treden met BP Horns. De 3-koppige blazerssectie (trombone, trompet en saxofoon) speelt arrangementen geschreven door trombonist/arrangeur Bert Pfeiffer.

Con Brio
De uit San Francisco afkomstige soul en R&B band Con Brio met de charismatische zanger en gitarist Ziek McCarter, komt weer terug naar Groningen. Verwacht een dynamische live show, stuwende ritmes, strakke blazers en een groovy Hammond sound. In combinatie met een soulvolle stem brengt Con Brio een onnavolgbare stage performance. Of zoals ze het zelf noemen: ‘one hell of a party!’

DJ Voodoo Petrol 
DJ Voodoo Petrol heeft tijdens zijn lange carrière als vintage vinyl DJ al op vele (inter)nationale festivals gedraaid. Hij omschrijft zijn werk als een ‘muzikale swamp-soup’ vol screaming organs, boogie guitars, shouters en dark rhythm.

Luister naar de Spotify playlist van Rhythm & Blues Night!

Programma en tijden onder voorbehoud.