Programma

 

Lucky Peterson

Rond 1970 staat de vijfjarige Little Lucky in de wereldberoemde The Ed Sullivan Show. De paplepel stond dan ook altijd klaar op het podium van de nachtclub van zijn vader, waar grootheden als Muddy Waters en Willie Dixon optraden en hem de geheimen en de ziel van de blues leerden. Anno 2019 staat Lucky Peterson nog steeds aan de top van de blues, met een likje soul en groovy funk hier en een stevige scheut rock-‘n-roll en een vleugje gospel daar. Ritmisch en retestrak. Man, wat een feest!

Sue Foley

In 2018 kwam blues- en rootsfurie Sue Foley na zes jaar weer met een soloalbum en herinnerde iedereen er zo nog maar even fijntjes aan dat ze aan de absolute top staat. The Ice Queen trakteert ons op soulvolle blues, spetterende rock en moddervette shuffles. Songwriter Foley combineert prachtige zang met de meest splijtende riffs uit haar gitaar. En hoera, ze neemt haar geweldige band mee naar de Rhythm & Blues Night. 

The Weight Band

Het origineel is natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar The Weight Band kreeg afgelopen zomer wereldwijd de handen op elkaar voor het album World Gone Mad. De gelijkenis met het geluid van de legendarische The Band is ongekend. Aan het roer staat dan ook zanger en gitarist Jim Weider – ooit opvolger van bandleider Robbie Robertson – die een groep muzikale klasbakken om zich heen verzamelde. Covers van The Band staan op de setlist, maar ook eigen nummers in de geest van hun helden.

Sass Jordan

De Canadese rockdiva Sass Jordan brak in 1992 wereldwijd door met haar album Racine. Haar geweldige, rauwe en scheurende stem leidde tot samenwerkingen met Joe Cocker, Aerosmith, Alice Cooper, Cheap Trick, Van Halen en Carlos Santana. Ze was jurylid van het Canadese Idols en speelde een rol in de serie Sisters. Maar live is en blijft de flamboyante Kick Ass Sass op haar best.

Wilko Johnson

De Britse gitarist Wilko Johnson is bekend geworden als frontman van de band Dr. Feelgood. Inmiddels vormt hij samen met ex-Blockhead Norman Watt-Roy op bas en Dylan Howe op drums de Wilko Johnson Band. Samen staan ze garant voor een avond opwindende rhythm & blues. Verwacht funky grooves, hakkende riffs en veel spannend gitaarspel.

Greyhounds

Greyhounds is een Amerikaans muzikanten trio uit Austin, Texas, opgericht eind jaren 90. De band bestaat uit toetsenist Anthony Farrell, gitarist Andrew Trube en Ed Miles op de drums. Farrell en Trube verdienden in een verleden hun sporen in de begeleidingsband van JJ Grey en besloten daarna hun eigen pad te volgen. De unieke sound van de band is een mix van R&B, soul, funk en country.

ROB HERON AND THE TEA PAD ORCHESTRA

Zanger en gitarist Rob Heron heeft een hechte en strakke zeskoppige band waarmee hij in al jaren aan het touren is. En dat hoor je terug in hun vlijmscherpe arrangementen met grote saamhorigheid. Het is een van de meest hardwerkende en producerende bands uit het Verenigd Koninkrijk. De muzikanten spelen western swing, blues, gipsy en country.

MALCOLM HOLCOMBE

Malcolm Holcombe is een singer-songwriter zoals je ze graag ziet, met een gruizige stem die het leven heeft geleefd. Hij maakt mooie liedjes en zeker een aanrader voor liefhebbers van Tom Waits of John Prine. Moeilijk in een hokje te stoppen qua stijl omdat er zowel blues, folk als americana invloeden in zijn werk zitten.